sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Alkuvuosi

Olen näköjään viimeksi kirjoittanut tänne, kun olin flunssassa. No, sitä on taas tarjolla, ja on aikaa kirjoittaa. Kurkku on kamalan kipeä. Tekisi mieli napsia särkylääkettä koko ajan. Mutta iloisempiin aiheisiin.

Alkuvuosi on mennyt hyvin niin treenien kuin muunkin elämän suhteen. Ollaan oltu pitkään terveinä koko poppoo. Kivaa on ollut ja välillä on mennyt ehkä vähän turhankin lujaa. Hiihtoloman vietimme Paljakassa. Upea paikka ja vielä aika lähellä! Hiilaritreenit-blogin kirjoittajan perheen kanssa olimme, ja hän kirjoittikin kattavan kertomuksen.

Aktia Cup (10 kilometrin maantiejuoksusarja) on taputeltu. Osallistuin neljään osakilpailuun. Ainoastaan tammikuun kisa jäi väliin. Tunnin alitus jäi vielä odottamaan itseään (kesällä menee!).

14.11.15: 1:02:41
12.12.15: 1:02:27
13.2.16: 1:03:31
19.3.16: 1:03:15
Lonkan alueella on ollut minulla epätasapainoa, mikä on vaikeuttanut juoksuharrastusta. Lisäksi en muutenkaan ole ollenkaan juoksijakroppa tai -luonne. Lonkan ongelmaan olen saanut apua Alexander-tekniikasta, mutta nyt otin mukaan myös asiantuntevan fysioterapeutin. Juoksu tuntuu nyt jo parin viikon vahvistamisen jälkeen helpommalta ja paremmalta - kunhan tästä fllunssasta taas selvitään. Pitkiä lenkkejä olen juossut viimeksi kaksi vuotta sitten... Seuraava kisa on Salpaus Rogaining vapunaattona, ja sitä seuraava on heti helatorstaina Bodom trailin 12 km. Bodom trail on kyllä tosi pitkä reissu ajallisesti, kun ajatellaan keskimääräistä lenkkipituuttani (30 - 40 min).


Yhteenveto alkuvuodesta

Tammi-maaliskuussa treenasin yhteensä 67 tuntia 79 eri kertana. Tästä tulee reilu 5 h / viikko. Aika vähän... Olen treenannut paljon uimahallillamme, jolloin matkat, pukemiset ja pesut huomioiden kokonaisaika kasvaa, vaikka itse treeniaika olisi lyhyt. Juoksu (noin 15 h) ja uinti (noin 13 h) olivat tuntimääriltään ykkössijoilla. Vaikka tuntuu, että olisin treenannut tänä vuonna paljon reippaammin ja tehokkaammin kuin vime alkuvuonna, kokonaistuntimäärät ovat samat. Liikuntakertoja on nyt 15 enemmän ja juoksutuntejakin lähes 10 enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!