lauantai 4. heinäkuuta 2015

Itsensä rääkkäämistä

Tänään harrastimme puolisoni kanssa parisuhdeaikaa ja teimme kolmen tunnin yhdistelmätreenin. Lähdimme matkaan aamupuolesta, mutta juoksuosuudelle lähtö venähti puoleen päivään. Ekaa kertaa elämässäni -juttu tuli taas, kun kroppa rupesi oikeasti keittämään yli. Juotavaa oli, mutta kroppa olisi tarvinnut ulkoista viilennystä. Sinänsä todella koomista, että juoksulenkkini kulki koko matkan järven rantaa, ja olin triathlonasussa, joten olisin voinut käydä alkumatkasta uimassa. Kun kropan totaalinen keittäminen alkoi, ei uimarantoja enää ollut. Lippiksen kävin kastelemassa rannassa, se auttoi vähän. Kisoissa onneksi on vettä ja sieniä tarjolla kropan viilennykseksi. Sekin homma on aloitettava ajoissa eikä liian myöhään. Esim. Joroisilla voi vettä kaataa jo pyöräosuudella päähän kypärän läpi.

Kiskon jälkeen olen onnistunut olemaan niin aktiivinen, että Polarista loppui akku. Ihme juttu. Ehkä en ladannut sitä täyteen Kiskon kisan jälkeen. Juoksudata jäi tältä päivältä saamatta, ihan kellosta vain katsoin aikaa ;-). Kiskon kisa herätti minut näkemään oman tasoni ja tulevat treenitarpeeni. Aloin heti toteuttaa uutta tyyliä. Toivottavasti tulosta näkyy jo Joroisilla. Jos ei, niin ainakin ensi kesänä sitten. Tästä kerron lisää pääkisan, eli Joroisten jälkeen.

Kuulin taas tänään rääkänneeni itseäni lenkillä. Jaa-a. No ehkä, tavallaan. Liikuntarääkkääminen vie kuitenkin kehitystä eteenpäin, ja ainoa rääkkiosuus oli mielestäni juoksun loppu. Paljon enemmän mielestäni ihmiset rääkkäävät itseään esimerkiksi kukkumalla yömyöhään, vetämällä persekännit tai tupakoimalla. Jos ihmisen pitää itseään rääkätä, teen sen mieluiten uimalla, pyöräilemällä tai juoksemalla. Neljä vuotta sitten tähän aikaan vuodesta en jaksanut juosta kolmea kilometriä millään vauhdilla enkä uida 300 metriä. Viimeisen kahdeksan vuorokauden aikana olen uinut, pyöräillyt, juossut ja kävellyt yhteensä 14 tuntia ja reilu 190 kilometriä. Olen nyt ihan hyvävoimainen, mutta lepopäivän tarpeessa. Rääkki on tuonut elämääni paljon hyvää. Jos et ole jo löytänyt, suosittelen sinuakin etsimään liikuntalajin, josta pidät ja alkamaan "rääkkäämään" itseäsi.

No, taidan lopettaa jaarittelut tältä päivältä tähän. Hienoja triathlonkisoja  tarjoaa maailma meille tänäkin viikonloppuna, Finntriathlon Vierumäki, Voimarinne ja Ironman Frankfurt. Huurteinen on jäähtymässä pakastimessa, taidan siirtyä virittelemään jo kisakatsomoa huomista varten ;-).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!