maanantai 9. helmikuuta 2015

Tavallisen treenaajan optimaali

Seuramme triathlonporukan luona kävi puhumassa Darby Thomas. Erinomaisen luennon jälkeen jäin miettimään, mikä olisi tavallisen treenaajan sopiva treenimäärä ja jaottelu tehojen puolesta. Uskon PK-treenin voimaan, mutta... kokopäivätyössä käyvän aika on rajallinen, oli lapsia tai ei. Darbyn treenityyli kuulosti todella fiksulta: paljon PK:ta ja vähemmän stressiä.

Monessa lajissa harrastajat ottavat vinkkejä ammattilaisilta. Tutkimukset ja selvitykset perustuvat yleensä ammattilaisten tekemisiin. Hyvä niin. Mutta mitenköhän nämä tulokset ja opit ovat sovellettavissa aikuiseen triathlonharrastajaan? Jos treenaa ammattimaisesti 25 h viikossa ilman täyttä työvelvoitetta, niin onhan se eri asia, kuin että päivittäin joutuu miettimään, tinkiikö viikottaisen 7 h treeniajan unesta, kotitöistä, levosta vai perheajasta.

Ajatus pääsi pidemmälle viime viikonloppuna. Vietin sen Pajulahdessa Speedo Masters Finlandin uintileirillä. Viikonlopun reilun seitsemän tuntia treeniä ja vajaa kaksi tuntia venyttelyä eivät "tuntuneet missään", vaikka kyse on minulle noin puolentoista viikon treenimäärästä. Kun ei tarvitse huolehtia muusta kuin urheilusta ja nukkumisesta, niin energiaa treenaamiseen on aivan järjettömän paljon enemmän kuin normikotioloissa. Toki osa tuosta treenistä oli altaassa palelemista, koska olin kurssilla tekniikkaryhmässä. Yksi tärkeä muistiinmerkintä on, että viikonlopun treeni oli lähes kokonaan PK:ta, pikkuisella VK-määrällä höystettynä (hiihto).

Tammikuussa tuli treeniä 21 h, joten ihan en olen tavoitteessani. Harjoituksia oli 24 kpl,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!