sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kantavalla hangella

Tänään saavutin yhden monista unelmistani ja haaveistani: pääsin hankikantohiihdolle! Sukset jalkaan tallista ja eikun lykkimään. Pellollemme vedettiin ladut viime viikolla, mutta pelokkaasti seurasin, ehtivätkö lumet ja ladut sulaa pois, ennenkuin niitä pääsen testaamaan. Näin ei käynyt, vaan onnekkaasti tänä keväänä on edessä vielä ainakin muutamia hankikantokelejä. Mikä parasta, nyt alkaa olla valoa jo niin paljon, että työpäivänkin jälkeen ehtii pellolle. Toissa talvena hiihdellen pääsi tosi pitkälle. Totesin, että nyt ei pääse läheskään yhtä kauas, koska ojissa on vähemmän lunta, jolloin ylitykset eivät onnistu (paitsi ottamalla sukset pois ja hyppäämällä :-)). Joelle asti en edes mennyt katsomaan ylitysmahdollisuuksia. Lunta on sen verran niukasti, että sänkipelloille ei ole vapaan suksilla asiaa.

Lauantaina tutustuin uuteen lajiin, lumikenkäilyyn. Ohjatulla retkellä tallustelimme kauniissa metsässä reilun kaksi tuntia. Porukka oli keski-ikään nähden kovakuntoista, joten reissusta tuli oikein hyvä pitkä ja palauttava lenkki. Ennenkaikkea se oli tosi kivaa! Mietin jo, minne kaikkialle lumikengillä pääsisi omassa lähiympäristössämme. Onneksi tulossa on viikon hiihtoloma, jossa pääsemme kokeilemaan vuokralumikenkiä. Meillä oli apuna sauvat, ja totesinkin, että ne ovat lähes välttämättömät lumikenkäretkeilyssä tasapainon ja kropan kuormituksen kannalta.

Uinti sujuu tekniikkaleirin jälkeen ihan uudella temmolla. Altaassa hengästyn todella helposti. Fiilis on kuin olisi ekaa kertaa altaassa vapaata harjoittelemassa. Tekniikka hyppäsi hurjasti eteenpäin erityisesti käsivedon osalta, mutta hengitys ei ole vielä mukana. Ja kunnossakin on ehkä parantamisen varaa ;-). Mutta kyllä se tästä. Hassua on, että kun katson altaan päädyssä "sopivan välin" lähteä uimaan, niin törmään edellä uivaan altaan puolivälissä. Vauhti on siis aikalailla parantunut. Kellokin sen näyttää, mutta uidaan nyt vielä muutama kerta ennen henkseleiden paukuttelua enempää. Jaksaminen on kuitenkin tasoa 50 - 100 m, josta seuraa tauko.

Olen ulkoillut viikonloppuna ainakin kahdeksan tuntia. Helmikuusta on tulossa kovaa vauhtia ennätyskuukausi myös treenien suhteen. Tähän mennessä treenitunteja on tullut 17,5. Sää on ollut mukava ja tekeminen mielekästä. Liukasta laskiaisen jatkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!