sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Uusi Lahti -juoksu

Tänään lönköttelin (kuten yksi katsoja "kannusti"...) tällaisissa maisemissa (kuvan lähde):


Lisää kuvia ja videoita

Uusi Lahti -juoksu on mukava tapahtuma: järjestelyt pelaavat, urheilustadionilla on juhlan tuntua, reitti on kaunis ja mukava sekä juoksijoita on sopivasti. Ruuhkaa ei ole, mutta yksin ei tarvitse juosta, ainakaan mun tasollani.

Keli oli upea ja puitteet siis taas hyvät. Lähdin parantamaan viime vuoden aikaani, joka oli ihka ensimmäinen kympin juoksuni ikinä.

Tämän vuoden juoksuni oli pettymys. Kylkeen alkoi pistämään heti jo lähdössä stadionilla. Sain sen jotenkin siedettäväksi vasta noin kuuden kilometrin kohdalla. Viime vuonnakin pisti, mutta se ei paljoakaan rajoittanut juoksuvauhtiani. Nyt voin ihan rehellisesti sanoa, että jalat ja kroppa olisivat menneet, mutta pistos hidasti. Matka tuntui paljon lyhyemmältä kuin viime vuonna.

Kylkipistos oli viime keväänä juoksukisoissa  vieraani, mutta nyt sitä ei ole ollut pitkään aikaan. Ei viime syksyn Midnight Runissa, ei Tuusulanjärven puolikkaalla, mutta sekä viikko sitten harjoituskisassa että nyt pistos on palannut. Luulin, että kun kunto kasvaa, pistosta ei enää tulisi. Näin ei siis olekaan, vaan syy on jossain muualla. Kompressiotriathlonasuni sitä ei aiheuta, koska tänäänkin pisti. Liiallinen nesteen määräkään sitä ei yksin aiheuta, koska se tuli nyt ilmankin. Eikä geelit, koska tänään en ottanut yhtään geeliä.

Ensimmäinen 5 km keskisykkeeni oli PK:n puolella. Koko ajan pisti, ja syke- sekä vauhtikäyrästä näkee, että se on tosi vaihteleva. Heti, kun pistos loppui, sykevaihtelu tasaantui, ja sain vauhtia sekä sykettä lisättyä reilusti toiselle 5 km matkalle.

Vatsani ja selkäni olivat tänään kipeitä jo ennen juoksua. Seuraavan kerran aion kokeilla vatsaystävällistä särkylääkettä ennen kisaa, tiedän, että jotkut käyttävät sitä varsinkin pitkillä matkoilla.

Niin, se aika, se parani viime vuodesta 2 min 15 sek.

Tämän viikon treenit olivat kevyitä juoksukisan takia sekä jalkatulehduksen takia (antibioottikuurilla...)

Viikko 21 (20.5.2013-26.5.2013)
UrheilulajiKplKesto (h)Matka (km)
Ratsastus232.9%1:45:000.0%0.0
Juoksu224.1%1:17:0046.9%11.5
Uinti221.9%1:10:009.8%2.4
Juoksu (VK)121.0%1:07:0043.3%10.6
 7 5:19:00 24.5
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!