maanantai 19. marraskuuta 2012

Treeniohjelman analyysiä, neljä viikkoa

Olen noudattanut triathlonkoulusta saatua henkilökohtaista treeniohjelmaa nyt neljän täyden viikon verran. Ohjelmajaksoa on vielä kaksi viikko jäljellä.

Perus- ja tehoviikoilla on ohjelmassa ollut kahdeksan noin tunnin liikuntakertaa. Palauttavalla viikolla oli ohjelmassa seitsemän noin tunnin liikuntakertaa. Ohjelman mukaan nyt olisi takana yksi viikko jokaista ja lisäksi perusviikko. Eli yhteensä liikuntakertoja olisi noin 31 ja tunteja suunnilleen saman verran.

Liikuntakertoja on tullut 10 + 4 + 9 + 6 eli yhteensä 29. Liikunta-aika on 9 h 10 min + 3 h 40 min + 8 h 30 min + 5 h 30 min eli yhteensä 26 h 50 min.

Toteutus ei ole ollut täsmälleen kalenterin mukainen, mutta  suunta on täysin oikea. Luulen, että ohjelma on minulle hiukkasen liian raskas pohjakuntooni nähden. Olen ajatellut, että nyt on tärkeintä tottua liikuntaan ja totuttaa sydän rasitukseen. Treenimäärää pidän itselleni hyvänä. Jatkossa on keskityttävä enemmän treenin tasaisuuteen, eli päivittäisyyteen ja viikkomäärien tasaisuuteen. Eli itseään pitää tunnustella ja tuntea, jotta osaa treenata oikeita määriä ja tehoja.

Olen määrään kokonaisuutena tyytyväinen. Ohjelman myötä treeneistä on tullut laadukkaampia ja tavoitteelllisempia, vaikkakin voimaharjoittelu odottaa yhä säännöllisyyttä. Tavoitteellisen liikuntaharrastuksen olen alkanut vuoden alusta ihan muutaman viikon treenikerrasta, joten paljon on edetty. Ja paljon vielä kehityn ennen ensi kesää, sen lupaan teille :-). Syksypuolella on tärkeä olla revittelemättä liikaa, jotta sitten keväällä jaksaa jaksaa jaksaa :-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!