tiistai 13. marraskuuta 2012

Korkokengät vai asfalttijuoksu?

Elämä on täynnä valintoja. Ja vaivoja ;-). Juuri kun pääsin kehumasta kehonkäyttöni kehittymistä, iski vanha vaiva, jonka syntyyn vaikuttavista tekijöistä en ole vielä oppinut pois. Oikeassa polvessa on ilmeisesti jonkin sortin kulumia, jo nuorena "hankittuja". Kun kävelen korkokengillä tai juoksen paljon asfaltilla, polven sivuttaisliike kasvaa liiaksi, jonka seurauksena polvi kipeytyy. Autolla ajokin sattuu, koko ajan sattuu vähän.

Lievä kipu alkoi puolitoista viikkoa sitten, kahden päivän jatkuvan korkokengillä tallustelun yhteydessä. En hellittänyt, vaan treenitauon vuoksi juoksin polven tilanteeseen nähden liian vauhdikkaita lenkkejä asfaltilla. Asfaltilla en oikein osaa vielä juosta, ehkä en osaa ollenkaan, mutta asfaltilla virheet tuntuvat. Asumme alueella, jossa ainoat juoksumahdollisuudet ovat autotien laidalla, ja tietysti valaistusta on saatavilla vain asfalttiteillä. 

Kunnolla polvi kipeytyi eilen, jälkijättöisesti tietysti. 

Ihan vain muistututukseksi itselleni seuraavaa kertaa varten, jota ei toivottavasti enää tule. Jokainen kipukerta vie polvea huonompaan kuntoon ja juoksutavoitteeni tulevat sekä henkisesti että fyysisesti vaikeammiksi. 

Nyt parannellaan polvi, opetellaan juoksemaan, ja heitetään korkokengät kaapin perälle (voih ja nyyh...)

2 kommenttia:

  1. Kävin vierailulla ja sullekin haluan toivotella parantumisia *hali*

    Kauhean paljon kaikkea kurjaa on nyt liikkeellä kaikilla :/

    VastaaPoista
  2. Kiitos niobe :-). Vaivat vaativat kyllä tosi pitkäaikaista panostusta, varsinkin, kun haluaisi kovasti liikkua.

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan!