keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Treeniohjelmaa

Tänään pamahti sähköpostiin ensimmäinen triathlonkoulun treeniohjelma. Se on kuudeksi viikoksi. Siinähän on koko kuuden viikon aikana peräti kaksi lepopäivää! Ne taitavat olla sitten ne kaksi Tukholman risteilyä, jotka ovat marraskuussa tulossa. Tämän siitä saa, kun harrastaa triathlonia ja ratsastusta yhtä aikaa :-). 

Löin ohjelman Suunnon Movescountiin samalla henk. koht. kalenteria katsellen. Viikkotreenimääräksi tuli ratsastuksen ja henkilökohtaisten menojen vuoksi aika vaihteleva, 4 h 30 min - 10 h 30 min. Yritän kuitenkin pitää kevyet viikot kevyinä ja tehoviikot tehokkaina. Ohjelmaan kuuluu kaksi perusviikkoa, kaksi tehoviikkoa ja kaksi palauttavaa viikkoa. Oikeasti lepopäiviäkin tulee enemmän, väkisinkin, omien jo buukattujen kalenterimenojen vuoksi. 

Ratsastus on sikäli jännä laji, että sitä ei voi oikein lajitella mihinkään liikuntakategoriaan: se on vähän hapenottokykyä kehittävää, vähän lihaskuntoa kehittävää ja kaikkein eniten lihastasapainoa kehittävää. Palauttavilla viikoilla minulla on paljon ratsastusta ja tehoviikolla risteily, mutta en anna näiden hermostuttaa. Ehkä, kun katselen vielä ohjelmia, saatan vaihtaa viikkojen paikkoja paremmin omaan ohjelmaani sopiviksi.

Nyt nukkumaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!