keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Pyöräkynnystesti

Pyöräkynnystesti tehtiin polkemalla tietyllä teholla (watteja) kaksi minuuttia, jonka jälkeen tehoa nostettiin ilman taukoa. Joka tehon noston välissä mitattiin laktaattipitoisuus verestä. Tätä sitten tehtiin siihen asti, kunnes kadenssi tippui, eli pyöräilijä väsyi. Kadenssia pidettiin 75-80 tienoissa.

Jaksoin pyöräillä yhteensä 20 minuuttia. Maksimisyke oli yllätyksekseni sama kuin juoksussa. Testin jälkeen en ollut juurikaan väsynyt, ja menin vielä samana iltana spinningiin.

Tulos oli huonompi kuin odotin. Se on rehellisesti myönnettävä. Peruskestävyyteni oli sai työarvon 1,5 (W/kg), vauhtikestävyys 2,1 ja maksimikestävyys 2,8. Kaikille osioille sain arvosanaksi heikko. Voi olla, että tuossa on joku tulkintavirhe, mutta heikko kun heikko, parannettavaa riittää joka tapauksessa. Uupumiskuormaksi tuli 220 W. Wattilukemat ovat testipalautteen mukaan ihan ok, mutta painoni laskee tulosta. Minun lihasmassallani pitäisi päästä parempiin W/kg-lukemiin. No, Inbody-testihän kertoi, että minulla on yli 8 kg ylimääräistä rasvaa, joten ei se kaikki lihasmassaa ehkä ole... Lisäksi punnitus tehtiin juuri ennen pyörätestiä, jolloin olin kerännyt 2 kg ylimääräistä tankkausmassaa.

Testin erittäin tärkeä anti olivat sykerajat. Pyöräilyssä aerobinen kynnykseni on 140 lyöntiä / min, anaerobinen kynnykseni 155 ja maksimisyke 181. Kynnykset ovat siis pyöräilyssä huomattavasti alempana kuin juoksussa. Tässäkin kohdassa sain mainintoja painostani. Onneksi vanhat painonhallintaan liittyvät möröt on jo ajettu nurkista pois, teiniminäni olisi saattanut aloittaa äkkilaihiksen ja ruveta porkkanakuurille.

Sykerajat:
PK 1: 110 - 130
PK 2: 125 - 142
VK 1: 138 - 149
VK 2: 145 - 157
MK 1, tasatehoinen: 153 - 170
MK - intervalli: 155 - 181

Palautteen mukaan kestävyysprofiilini on suhteellisen tasapainoinen. Maksimaalinen hapenkulutus on iänmukaisiin keskiarvoihin verrattuna hyvä (kuntoluokka 5/7).

Ohjeeksi sain treenata nyt syksyllä peruskestävyyttä ja pyöräilytekniikkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!