maanantai 8. lokakuuta 2012

Huco sport -liikkujaprofiili

Vielä yhdestä analyysistä saimme nauttia viime kerralla triathlonkoulussa. Huco sport -profiili perustuu kysymyssarjaan, jonka perusteella analysoidaan, minkälaisia liikkujia olemme. Homma kuulosti pikkaisen huuhaalta ja luonnontieteilijäminäni hymähteli. Kun sain tuloksen, voin vain todeta, että kyllähän tämä testin tulos minua kuvaa. Osin sain odotetun tuloksen sen mukaisesti, miten olin kysymyksiin vastannut. Osittain taas tuloksessa on jotakin yllättävää, josta kuitenkin pienen miettimisen jälkeen tunnistan itseni.

Olen profiilin mukaan liikkujana "itsensä haastaja" ja "fiilistelijä". Olen myös jonkin verran "tekijä", mutta tämä ominaisuus väistyy stressitilanteissa. Saimme tuloksista tunnin pituisen palauteluennon ja monisivuisen listan, miten omaa liikkujatyyppiä voi tukea ja kannustaa, eli motivoida itseään. 

Tärkeä luennolta saamani havainto on, että motivaatio syntyy hyödystä itselle ja uskosta onnistumiseen. Minulla suurin haaste on usko onnistumiseen; "huonona" liikkujana epäilen joskus, kannattaako minun harrastella, koska olen kuitenkin peränpitäjä ja muut joutuvat odottelemaan. Onneksi profiiliini kuuluu myös itsensä haastaja, jolle on ominaista liiallinen optimistisuus. Nämä ominaisuudet tasapainottavat toisiaan mukavasti :-). 

Nämä testilaput luetaan varmasti tulevan treenikauden aikana hiirenkorville, lukuun ottamatta Inbody-analyysiä, jonka heitän takan sytykkeeksi. 

4 kommenttia:

 1. Hei Kirsi!

  Jee, taas löytyi yksi uusi triathlon-/urheilublogi lisää seurantalistalle :))) Mukavia treenejä!

  Terkuin Hanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Hanne! Olet ollut blogi-idolini jo muutaman kuukauden ajan. Sinulla on ihanan tervejärkinen ote liikkumiseen. Tervetuloa seuraamaan!

   Poista
 2. Hei ihana vinkki! Mäkin pistän inbodyn sytykkeeksi :D Kiiitos ja tsemp! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laita se vanhakin inbody sinne takkaan vaan, niin minäkin tein. Terapeuttista :-).

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan!