torstai 6. heinäkuuta 2017

Kisaennakko Nuts Pallas osa 1, treenivalmistautuminen

Viikon päästä lauantaina klo 12 on jo helpompaa.  Olen starttiviivalla ja enää ei ole tehtävänä kuin suunnitelman mukainen retki. Retki tulee olemaan pitkä ja haastava. Voi tulla vaivoja sinne ja tänne. Voi olla kylmä, kuuma, jano tai vatsa pipi. Voi olla nautinnollinen reissu, paljon helpompaa kuin luulin, tai sitten vaikeampaa. Joka tapauksessa pääsen Lappiin vaellusreitille pitkästä aikaa, ihan itse ja yksin. Todennäköisesti reissaan aika pitkät ajat yksin, oman kuplani sisällä. Ylitän joka tapauksessa itseni taas kerran, ja nyt vielä jotenkin ihan yliylitän, kun olen lähtöviivalla. 

Valmistautumistani on sotkenut pahentunut infektiokierre. Ehdin sairastaa noin kahden vuoden ajan siten, että olen ollut flunssan kourissa noin puolet vuodesta. Nyt vuoden vaihtuessa tilanne paheni siten, että olen ollut terve tänä vuonna seitsemän viikkoa ja sairastellut noin 19 viikkoa. Seitsemän viikon treenijaksolla ei ihan täydellisesti valmistauduta 55 km polkujuoksuun. Pahimpana hetkenä päätin kuitenkin, että starttiviivalle lähden, ja teen kaikkeni, jotta olen siinä hetkessä terve. Päätin myös, että tavoitteeni ei olekaan enää Nuts Pallas, vaan se on välitavoite matkalla uutta tavoitettani, joka on tervehtyminen infektiokierteestä. Päättäväisyyttä vaaditaan, koska tauti on sen verran heikko (mutta sitäkin sitkeämpi), että selvää syytä sairastamiselle ei ole löytynyt. Näin ollen ei peruslääketieteen näkökulmasta oikein ole sairautta, mitä hoitaa. 


Salmen laskettelurinne. Viimeinen mäkitunkkaus. Yksin ja helteessä. Kyy oli kaverina. 

Polkujuoksulenkillä eräs herrasmies kysyi, että montako tuhatta kilometriä on tullut tänä vuonna. Näyttää tulleen seuraavasti: 
- kello kädessä liikkumista yhteensä 109 h, 119 harjoitusta, josta: 
- Juoksua 84 km, 12 h
- Suunnistusta 40 km, 10 h
- Maastojuoksua 160 km, 31 h
- Sauvakävelyä 8,5 km, 2,5 h
- Kävelyä 7 km, 2 h

Kolmessa viimeisessä on mäkitunkkausta mukana. Tietysti luvut hieman heittelevät todellisuudessa, Polar oli huollossa helmikuussa ja jossain vaiheessa automaattinen keskeytys keskeytti mäkitunkkauksen tallennuksen. Noiden lukujen lisäksi jumppaan kotona selkä- ja peppujumpan 2 - 6 kertaa viikossa, noin 15 min / kerta. 

Viimeisillä tasaisen maaston polkulenkeillä keskinopeuteni on ollut 8.40 - 10.30 min / km. Mäkitunkkauksella 11.30 - 16 min / km. Mäkitunkkauksissa nousua on tullut kerralla 400 - 700 metriä. Kesä-heinäkuussa tunkkauksia tein kolme kertaa. Lisäksi Salpausselkä trail runissa toukokuun lopussa nousua tuli mittarin mukaan 610 m. 

Nyt juuri olen tervehtymässä starttiviivalle. Toivotaan, että onnistun! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!