maanantai 6. huhtikuuta 2015

14 viikkoa Joroisten kisaan (ja kuusi puolimaratonille)

Maaliskuusta ei jää liikunnallisesti mitään kerrottavaa. Sairastin koko kuun, kaksi kovaa erillistä tautia. Nyt pikkuhiljaa tuntuu siltä, että antibiootit alkavat palauttaa toimintakykyä ja pääsen kevyen liikuntaviikon pariin.

Joroisille olen suunnitellut valmistautuvani Triathlonhaasteen 1-ohjelman avulla. Se on 12 viikkoinen ohjelmapaketti, joka tähtää puolimatkan kisan läpi hymyssä suin. Se onkin tavoitteeni :-). Treeniä ohjelmassa on noin seitsemän tuntia viikossa. Aion pysyä jatkossa terveenä, joten aikaa on sopivasti. Tällä viikolla, jos toipumisessa ei tule takapakkia, suunnitelmissani on liikkua kevyesti vähintään tunti päivässä, jolloin saldoksi tulisi se seitsemän tuntia viikossa. Mutta teho tulee olemaan todella maltillinen, jotta pääsen vihdoinkin eroon tästä yli kuukauden räkiksestä.

Tänään kävimme perheen kesken tsekkailemassa Bodom Trailin maastoja. Menimme vain hiekkabaanaa, mutta jo siinä tuli todettua, että mäkiä on kuin Kytäjä-Jukolassa, eli ylös alas vie siellä tie. Todella varovainen saa olla siinä kisassa oman jaksamisen kanssa, ja veikkaan, että nyt, kun maaliskuu meni treenillisesti hukkaan, niin 12 km matka riittää minulle. Bodom Trailissahan saa 12 kilometriä matkattuaan päättää, jatkaako vielä 9 km vai kaartaako maaliin. Juostua on tullut tänä todella olemattoman vähän. Kävellyt onneksi olen ja poluilla samoilu on tuttua. Tänään Bodom Trailin alueen korkeuseroihin tutustuessa kyllä kävi mielessä, että kun ravaa mäkiä ylös ja alas, niin matkaa tulee enemmän kuin mitä kartalla on mitattu :-).

Otsikon suluissa oleva osuus viittaa Tuusulanjärven puolimaratoniin. Se olisi 23.5., samaan aikaan, kuin olen kahtena (vai kolmena?) viime vuotena juossut Uusi Lahti -juoksun. Juoksukisana se kiinnostaisi kovasti. Ilmoittautunut en vielä ole. Reitti on tuttu ja maalin keittoateria ja uimahallin hierovat suihkut houkuttaisivat ;-). Puolikas olisi vain yhdeksän päivää Bodom Trailin jälkeen. Mietin kovasti jalkojeni palautumista. Polkujuoksusta, ja minun tapauksessani ehkä enemmänkin polkukävelystä, palautuu kyllä suht. nopeasti, eli sikäli Tuusulanjärven puolikas voisi olla mahdollinen.

Tässä kuvaa Bodon trailin reitistä (syheröt ovat korkeuskäyriä):


Maaliskuussa liikuntaa tuli "hurjat" 10 h 20 min, 11 kertaa! Jakauma:

Spinning, 3 h, 2 kertaa
Juoksu 3 h, 4 kertaa
Lihaskunto (kahvakuula) 1 h 30 min, 2 kertaa
Uinti, 1 h 5 min, 2 kertaa
Kävely, 1 h 40 min, 1 kerta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!