perjantai 21. syyskuuta 2012

Suunto Movescount

Flunssa vaivaa yhä ja kroppa kaipaa liikuntaa. Hyvä puoli on, että on ollut aikaa suunnitella syksyn harjoitteita.

Ostin keväällä Suunnon Quest -sykemittarin gps-podilla ja movestickillä. Kyllästyin Polarin kolhoon ulkonäköön ja toimimattomaan vanhaan muoviseen sykevyöhön. Suuntoon olen ollut päällisin puolin tyytyväinen. Erityisesti päällisin puolin siis, koska ulkonäkö on miellyttävä ja käytän laitetta mielelläni myös kellona. Toimintoja on vaikka millä mitalla, ja niitä voi muokata hienosti nettipalvelussa (Movescount). Kaksi isoa miinusta on: se, että laite ei mittaa sykettä vedessä (no sitä ei taida tehdä enää uudet Polaritkaan) ja se, että gps ei piirrä karttaa. Ja vielä kolmannen miinuksen ehkä havaitsin tänään. Luulen, että harjoitusohjelmointi ei ole kauhean pk-ystävällinen. Jotta harjoitustaso nousisi, täytyy treenata joka viikko kovaa ja korkealta. Toisaalta harjoitusvaikutus-toiminto on kätevä, koska siitä näkee, että esimerkiksi juoksen melkein aina samalla teholla (harjoitusvaikutus). 

Olen tutustunut aiemmin hyvin pintapuolisesti Suunnon Movescount-palveluun, jonka käytön laitteeni mahdollistavat. Palvelun avulla voi sekä suunnitella harjoittelua että seurata tehtyjä treenejä. Aiemmin en ole jaksanut perehtyä systeemiin, enkä ole edes aina pitänyt sykemittaria kädessä. Nyt tutustuin ensimmäistä kertaa myös Questin käyttöohjeeseen, sitä kun ei tullut laitteen mukana vaan se piti kaivaa netistä erikseen esille. 

Nyt kun tavoitteet kovenevat ja harjoitusta tarvitaan lisää, ajattelin alkaa käyttämään Movescount-palvelua ja sykemittariakin säännöllisemmin. Vein harjoitusohjelmaan säännölliset, jo sovitut harjoitteet, kuten viikottaiset ratsastukset, pilateksen, kuntosalin työkaverin kanssa ja triathlonseuran uintiharjoitukset. Vielä on tulossa triathlonkoulusta saatava ohjelma ja sitä toteuttavat triathlonseuran muut harjoitukset (spinning ja kuntosali). Ennen säännöllisen ohjelmointi-innostuksen alkua gps-pod on kalibroitava. Se näyttää hieman liikaa. Vertailupohjana ovat Sports Tracker, jota olen tähän asti myös kantanut lenkeillä, sekä Helsinki Midnight Run, jonka tarkistusmitattu 10 km reitti näkyi gps:ssä 10,7 kilometrinä. Tosin Midnight Runissa olin ihan väärässä lähtöryhmässä ja ohittelin ehkä satoja ihmisiä puikkelehtien sivusuunnassa jatkuvasti. Mutta ei siitä kai 700 metriä tule... .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan!